قیمت لوله گاز

برای گاز رسانی معمولا از لوله مانیسمان رده ۲۰ و لوله مانیسمان رده ۴۰ یا لوله سیاه درزدار استفاده می کنند. این دو نوع لوله فلزی از پرکاربرد ترین لوله گاز ها در کشور ایران هستند که توسط تولید کنندگانی داخلی همچون دقیق کاوه، اهواز، سپنتا و سپاهان ساخته می شوند.

همچنین بخش قبال توجهی از لوله گاز کشور وارداتی بوده و تحت عنوان لوله های چینی به فروش میرسند. شما می توانید از طریق عکس های زیر، لیست قیمت لوله از مورد نظر خود را مشاهده و برای خرید آن ها از سایت الو آهن اقدام کنید.

خرید لوله درزدار برند سپاهان
خرید لوله درزدار برند سپنتا

لوله گاز

یکی از نیاز های اساسی زندگی انسان ها از ابتدا تا کنون به ویژه در دوران های سرما و یخبندان، تامین گرما بوده است. به قول معروف کشف گاز انسان را از سرما نجات داد. اما تمام مشکلات بشر با کشف گاز برطرف نشد زیرا همواره انتقال آن او را به دردسر انداخته است. به این منظور لوله گاز ها ساخته شدند که در ادامه این مطلب قصد داریم به بررسی لوله گاز، تاریخچه آن، انواع لوله گاز و برند های تولید کننده آن بپردازیم.

لوله گاز

تاریخچه لوله گاز

طبق شواهد، ایران باستان از اولین کشورهایی بوده است که از لوله گاز برای انتقال گاز طبیعی به شهر ها بهره برده است. همانطور که میدانید دو سوم گاز طبیعی کل کره زمین در ایران جای گرفته است و از نظر اقتصادی برای آن بسیار مهم می باشد. در گذشته از لوله گاز های فلزی بیشتر استفاده میشده ولی امروزه لوله گاز های پلی اتیلن کل دنیا را در صنعت گاز و انتقال آن پر کرده است.

کاربرد لوله گاز

قبل از اینکه به سراغ بررسی انواع لوله گازی برویم اجازه دهید نگاهی به کاربرد خود لوله گاز در دنیای امروز بپردازیم. نیروگاه ها، ساختمان ها، پالایشگاه ها، صنایع پتروشیمی، سوله های صنعتی و هر مکان دیگری که به فکرتان برسد ،از جمله مواردی هستند که لوله گاز های مختلف  در آن مورد استفاده قرار می گیرند.

لوله گاز

کاربرد های اصلی لوله گاز شامل موارد زیر است:

  • ساختمان‌های مسکونی و اداری
  • نیروگاه‌ها
  • پالایشگاه 
  • کارخانه پتروشیمی
  • سوله صنعتی
  • سیستم هوای فشرده و هیدرولیک

به طور کلی می توان خطوط لوله گاز را به ۲ دسته تقسیم کرد . دسته اول شامل لوله گاز های انتقال از ایستگاه های تقلیل فشار به به داخل شهر ها و دسته ی دوم شامل لوله گاز های انتقال از شبکه توزیع به خطوط  لوله داخل شهری می شود.

انواع لوله گاز

از گذشته تا کنون راهکار های زیادی برای انتقال گاز صورت گرفته است .  به طور کلی در پروژه های صنعتی لوله گاز ها در دو نوع تقسیم بندی می شوند که از نظر نحوه و محل استفاده متفاوت اند.

لوله گاز توکار

لوله گاز های توکار در مسافت های زیاد به کار گرفته می شوند در نتیجه لازم است که این لوله گازی ها استحکام و مقاومت بالاتری نسبت به دیگر لوله گاز ها داشته باشند. همچنین کاربرد این نوع لوله تنوع بیشتری دارد به طوری که انتقال گاز معمولا از این طریق صورت میگیرد.

لوله گاز روکار

از این لوله گاز ها برای لوله کشی انواع مختلفی از ساختمان ها استفاده می شود. کاربرد های این لوله گاز را در لیست زیر جمع آوری کرده ایم.

  • ساختمان های تجاری و مسکونی
  • نیروگاه ها
  • پالایشگاه ها
  • کارخانجات پتروشیمی
  • سوله ها و …
لوله های گاز

انواع لوله گاز از نظر جنس

در گذشته انتخاب اینکه از کدام لوله گازی استفاده شود، کار مشکلی بود. از لوله گاز های سنگین فولادی گرفته تا لوله گاز های سبک پلاستیکی ماربرد داشتند . اما امروزه 90 درصد لوله گازی ها از جنس پلی اتیلن ساخته شده اند. در ادامه به بررسی انواع لوله گاز می پردازیم .

لوله گاز فولادی سیاه

سبک بودن، مقاومت در برابر خوردگی، سیم پیچ شدن، آسان و سریع بودن نصب آن و مقاومت بالا از جمله مزایای لوله گاز های فولادی سیاه هستند که موجب افزایش کاربرد آن در انتقال گاز شده است. لوله گاز فولادی سیاه گالوانیزه و یا روکش نشده است پس نمی توان از آن برای پروژه هایی که به گالوانیزه شدن نیاز دارند استفاده کرد. امروزه صنایع نفت و گاز از لوله گاز فولادی سیاه برای انتقال حجم زیادی نفت و گاز به خصوص به مناطق دور استفاده میکنند. همچنین لوله گاز های فولادی سیاه به راحتی قابل دستیابی هستند زیرا فرایند ساخت آن آسان تر و کم هزینه تر هست. طول عمر این لوله گاز ۵۰ تا ۱۰۰ سال تخمین زده شده است.

لوله گازی

لوله گاز فولادی apt

ضخامت بالا در برابر حرارت از مهم ترین ویژگی های لوله گاز های apt میباشد که موجب شده کارکرد آن در مواردی همچون لوازم موتورخانه و پتروشیمی بیشتر باشد‌. از دیگر کارکرد های لوله گاز های فولادی می توان به ماشین سازی ها، گلخانه ها و شوفاژ های خانه اشاره کرد.

لوله گاز

لوله گاز های فولادی شامل دو نوع می باشند.

  1. لوله گاز فولادی درزدار

منظور از  درزدار بودن این لوله گاز ها، جوشکاری دولبه ورقه های فولادی میباشد. کاربرد این نوع لوله گازی معمولا در صنایع کشتی سازی و ماشین سازی میباشد .

  1. لوله گاز فولادی بدون درز یا مانیسمان

seamless اصطلاح علمی و تخصصی لوله گاز های فولادی بدون درز میباشند که دارای مقاومت و استحکام بیشتر نسبت به نوع درزدار آن است. البته این لوله ها در بازار به لوله مانیسمان مشهور هستند. قابل توجه است که مواد اولیه در ساخت لوله گاز های فولادی بدون درز نیز از نوع درزدار آن کیفیت بالاتری دارند. از این رو روش ساخت آن دشوار تر و هزینه ساخت آن بالاتر میباشد. برای اطلاع از قیمت لوله گاز مانیسمان وارد لینک زیر شوید:

قیمت لوله گاز مانیسمان

لوله گاز

لوله گاز مانیسمان

برای اطلاعات بیشتر در خصوص لوله گاز مانیسمان به لینک زیر مراجعه کنید. 

لوله مانیسمان

لوله درز مخفی

متاسفانه برخی سودجویان و کلاهبرداران اقدام به تهیه نوع کالای عجیب، به نام لوله درز مخفی نموده اند. این افراد وارد کردن نوعی ساچمه یا مته بلند یا سیم بکسل به داخل لوله های درزدار، درز جوش را از بین می برند. لذا با نگاه چشمی لوله بدون درز به نظر می آید. این نوع کالا حتی از لوله سیاه درزدار نیز ضعیف تر است؛ به این علت که محل جوش دچار دفرمگی شده و عملاً مقاومت جوش به حد زیادی از بین رفته است.

لوله مانیسمان

با روش های زیر، به صورت حرفه ای لوله مانیسمان واقعی را از لوله درز مخفی تشخیص دهید:

وزن لوله:

وزن لوله مانیسمان با لوله های درزدار متفاوت است.

برش لوله:

بهترین روش تشخیص لوله درز مخفی، برش دادن لوله می باشد. دو سر لوله در لوله درز مخفی، مته یا ساچمه می خورد، احتمالا شما با بریدن وسط لوله، بتوانید درز مخفی را مشاهده نمایید. دقت فرمایید که آثاری از عبور چیزی مانند ساچمه یا مته در داخل لوله ملاحظه نکنید.

چکش کاری لوله:

حدود ۵ سانتی متر از لوله را برش زده و پتک و چکش کاری نمایید. با تغییر فرم لوله گازی از استوانه به قطعه تخت، می توانید اثرات جدا شدن جوش در لوله را ملاحظه نمایید. سعی کنید طوری ضربه بزنید که محلی را که به نظر شما مشکوک می آید، در محل تا شدن فولاد قرار گیرد.

مارک لوله:

با دقت به مارک لوله های مانیسمان نیز، می توانید تشخیص بهتری روی لوله گازی انجام دهید. توجه فرمایید که تولید لوله مانیسمان، مربوط به کمپانی های بزرگی در کشور چین یا کشورهای اروپایی می باشد. لذا عملیات مارک زنی با ماشین آلات اتوماتیک، با نظم و فونت دستگاهی چاپ می گردد. لذا با دقت مضاعف تشخیص شابلون های دستی کار ساده‌ای است. 

لوله سیاه درزدار گازی
رنگ لوله:

امروزه بخش اعظمی از لوله گازی های وارداتی به ایران، از کشور چین می باشد. توجه فرمایید که لوله‌ها از کشور چین و توسط کشتی حمل می گردد. عبور از از مناطق مرطوب و حضور لوله به مدت دو ماه در کشتی، آثاری از نفوذ رطوبت به رنگ روی لوله را نمایان می کند. 

لوله هایی که رنگی بسیار مشکی و تمیز و تازه دارند، می تواند مایه شک و تردید شما باشد. در بهترین حالت هم، از چین به ایران نیز هیچگاه لوله های مانیسمان رنگ مشکی بسیار تمیز ندارد.

لوله گاز های پلی اتیلن

بدون شک میتوان گفت امن ترین و بهترین گزینه برای انتقال گاز، لوله گاز های پلی اتیلن هستند. اگر نگاهی به تاریخ بیندازیم متوجه میشیم که حدود سال های ۱۹۵۰ بود که لوله گاز های سنگین فولادی جای خود را به لوله گاز های پلی اتیلن دادند .

مهمترین مزایای لوله گاز های پلی اتیلن در لیست زیر جمع آوری شده است:

  • قیمت مناسب
  • سادگی نصب
  • مقاوم در برابر خوردگی
  • عدم تاثیر به کیفیت سیال
  • انعطاف و مقاومت در برابر حرکت خاک و زمین
  • سبک بودن
  • روش اتصال سریع و آسان
  • قابلیت حلقه شدن
  • قابلیت تولید با متراژ بالا
  • طول عمر بالا و …
لوله گاز پلی اتیلن

طبق آمار رسمی هم اکنون بیش از ۹۰ درصد خطوط انتقال گاز کشور های بزرگ همچون آمریکا و کانادا از لوله گاز های پلی اتیلن تشکیل شده است.

استفاده از لوله گاز های پلی اتیلن از حساسیت بالایی برخوردار است به طوری که در صورتی می توان از آن استفاده کرد که نمره قبولی را در ۴ آزمون زیر دریافت کرده باشد .

  1.  آزمون فشار ترکیدگی
  2.  آزمون فشار هیدرواستاتیک
  3.  تست کشش
  4.  تست بازگشت حرارتی

راهنمای خرید لوله گاز

لوله گاز نسبت به دیگر لوله و اتصالات از حساسیت بیشتری برخوردار است زیرا که عدم کیفیت آن می تواند خطرناک باشد. در این راستا تصمیم گرفتیم تا بخشی برای راهنمایی شما در خرید لوله گاز به این مطلب اضافه نماییم. دد خرید لوله گاز باید به موارد زیر دقت کنید:

  • برند تولیدکننده لوله گازی
  • نوع گاز
  • فشار گاز
  • شرایط کاری لوله گاز
  • قیمت لوله گاز
  • وزن لوله گازی
لوله گازی

فشار گاز

در خرید لوله گازی باید به فشار گاز توجه ویژه ای کنید. برای مثال فشار گاز در پالایشگاه ها بسیار بیشتر از گازرسانی در ساختمان ها است. برای گازرسانی با فشار بالا از لوله گاز های فولادی و کربن استیل استفاده می شود و برای گازرسانی با فشار کم از لوله گاز های پلی اتیلن استفاده می شود.

راهنمای خرید لوله گاز برای لوله کشی گاز توکار

  • نکته ای که وجود دارد این است که لوله گاز توکار نباید در کنار لوله کشی های دیگر مثل لوله های برق یا آب قرار گیرد.
  •  اگر نتوان این لوله ها را از هم جدا کرد باید سر تا سر لوله گاز به وسیله یک عایق حرارتی پوشانده شود تا از انتقال حرارت به دیگر لوله ها به خصوص لوله های انتقال برق جلوگیری شود.
  • علاوه بر این باید حداقل 10 سانتی متر میان لوله کشی گاز با دیگر لوله کشی ها فاصله باشد. 
  • همچنین برای لوله کشی های توکار تنها می توانیم از جوش الکتریکی استفاده کنیم و تمامی محل های جوشکاری شده باید کاملا یک دست و بدون برآمدگی باشند.
لوله گاز

راهنمای خرید لوله گاز برای لوله کشی گاز روکار

  • برای نصب لوله گاز های روکار، لوله های کوچکتر از قطر 2 اینچ را می توان با هر نوع روش جوشکاری و لوله های دارای قطر بیشتر از 2 اینچ را باید تنها با جوشکاری الکتریکی متصل کرد.
  • در لوله کشی روکار نیازی به عایق حرارتی نیست و تنها باید پس از نصب از دو ماده ضد زنگ و سپس رنگ روغنی استفاده شود.
  •  چنانچه در نزدیکی لوله های روکار لوله کشی دیگری وجود داشته باشد، علاوه بر رعایت فاصله حداقل 5 سانتی متری، باید از یک عایق حرارتی نیز استفاده کرد.
  • در مناطقی که تغییرات دما بسیار زیاد است باید اقدامات لازم همانند تغییر مسیر لوله و استفاده از تاسیسات گوناگون همچون زانویی برای لوله کشی های روکار در نظر گرفته شود، تا از انقباض و انبساط های احتمالی و عواقب آن ها جلوگیری به عمل آید.

ابعاد لوله گاز

برای خرید لوله گاز پس از مشخص کردن نوع لوله های گاز از لحاظ روکار یا توکار بودن، باید ابعاد و سایز مورد نیاز با توجه به اندازه های استاندارد موجود در بازار تعیین شود. لوله ها چه از نوع توکار و یا روکار تنها در طول 6 متر تولید می شوند.

معمولا بر روی لوله های گاز مشخصات و استانداردهایشان ثبت شده و از این رو قابل تمایز با دیگر لوله ها هستند. دو نوع لوله های گاز که دارای ابعاد و سایز های مختلف هستند، به شرح زیر است:

لوله گاز پلی اتیلن

  • لوله های معمولی

لوله های معمولی همانطور که گفته شد دارای طول 6 متر و قطر 2/1 تا 6 اینچ ساخته و در بازار موجود هستند.

  • لوله های API

لوله های معمولی همانطور که گفته شد دارای طول 6 متر و قطر 2/1 تا 6 اینچ ساخته و در بازار موجود هستند.

برند های تولید کننده لوله گاز

 در ادامه این مطلب شما را با بهترین و معتبرترین برندهای تولید کننده لوله گاز آشنا میکنیم . البته قابل ذکر است که شرکت های زیادی در صنعت لوله سازی به ویژه لوله گاز در حال فعالیت هستند. از این رو ما سعی کردیم که بزرگ ترین و معتبر ترین آن ها را در این مطلب قرار دهیم.

شرکت نورد و لوله اهواز

سابقه ۴۰ ساله این شرکت نام آن را جزء برترین تولیدکننده لوله گاز قرار داده است. لوله اهواز در سال ۱۳۴۶ تاسیس و ۴ سال بعد به بهره برداری رسید که هدف آن تولید لوله گاز های سیاه، لوله گالوانیزه و پروفیل بود . محصولات این شرکت با بالاترین کیفیت و طبق استاندارد های بین المللی توزیع می شوند.

لوله مانیسمان اهواز

شرکت نورد و لوله سپاهان

این شرکت تولید کننده لوله گاز با وجود تازه کاری توانست اعتماد مشتری را به خود جلب کند. شرکت لوله سپاهان که یکی از زیر مجموعه های گروه صنعتی سپاهان در اصفهان میباشد ، در سال ۱۳۸۳ تاسیس و ۷ سال بعد در سال ۱۳۹۰ رسما فعالیت خود را شروع کرد . از محصولات این شرکت می توان به لوله های درزدار و بدون درز مانیسمان که در قسمت های قبل توضیح دادیم ، اشاره کرد.

لوله گالوانیزه سپاهان
لوله گاز سپاهان

لوله گاز سپاهان تحت استاندارد بین المللی API 5L و ملی ISIRI 3574 با برند ثبت شده مانیس گاز، جایگزین لوله های بدون درز یا مانیسمان در لوله کشی های گاز توکار ساختمان شده است.

گروه صنعتی سپاهان با صدور محصولات متنوع در سطح استانداردهای جهان و قیمت های رقابتی توانسته است در کشورهای آفریقایی ، اروپایی و به ویژه منطقه خاورمیانه جایگاه و اعتبار تجاری خاصی به دست آورد. سایز و اندازه های لوله گاز سپاهان  از ۱/۲ اینچ تا ۶ اینچ متغیر می باشد.

برند دقیق کاوه

یکی از بزرگترین عرضه کننده لوله گاز به بازار شرکت کاوه ایرانیان میباشد که کار خود را از سال ۱۳۷۷ شروع کرد. معمولا محصولات شرکت کاوه را میتوان به ۳ دسته لوله های بدون درز مانیسمان، لوله های درزدار و لوله های کاندوئیت طبقه بندی کرد . همچنین این برند فعالیت ویژه ای در قطعات اتومبیل دارد.

لوله مانیسمان دقیق کاوه

شرکت لوله سپنتا

عنوان اولین تولید کننده پروفیل های فولادی در ایران به شرکت لوله سپنتا اختصاص دارد. ۱۳۴۰ سالی بود که این برند کار خود را به صورت رسمی آغاز کرد . لوله گاز های فولادی ، لوله گاز های فولادی سیاه ، پروفیل های فرم دار و لوله های صنعتی از جمله محصولات این برند می باشند.

لوله گاز سپنتا

یکی از پرفروش ترین و معتبرترین انواع لوله گاز که برای جابه جایی و انتقال سیالات گاز در مناطق مسکونی و کارخانجات صنعتی به کار گرفته می شود لوله گاز سپنتا است.

لوله سیاه درزدار سپنتا

به طور معمول در هنگام طراحی و ساخت این نوع لوله مشخصه هایی همچون موقعیتی منطقه، نوع و اندازه جا به جایی گاز و… در نظر گرفته می شود و لوله گاز سپنتا عمدتاً در دو نوع روکار و توکار با شاخصه های ۶ متری تولید و راهی بازارهای فروش می گردد.

سخن آخر

انواع دیگری از لوله گازی موجود میباشند که کارکرد خیلی زیادی در جوامع امروزی ندارند. برای مثال لوله گاز های مسی و یا برنجی. به این دلیل در این مقاله ما سعی کردیم تا اطلاعات مفید درمورد پرکاربردترین و مهمترین لوله گاز ها در اختیار شما قرار دهیم .

در آخر باید به عرضتون برسونم که گاز می تواند به اندازه خود خطرناک باشد . در نتیجه اگر می خواهید که از لوله گاز ها استفاده کنید پیشنهاد میکنم اطلاعات کامل این مقاله را قبل از خرید در نظر بگیرید تا بعدا به مشکلات احتمالی برخورد نکنید.