کاربرد لوله گالوانیزه؛ کاربردی ترین لوله آهنی
قبل از معرفی و بررسی کاربرد لوله گالوانیزه اجازه دهید نگاهی به تعریف این لوله بپردازیم.
در صنعت آهن آلات، بر روی فلزاتی که نسبت به خوردگی آسیب پذیر می باشند پوششی از فلز روی قرار می دهند که این پوشش برای حفاظت از فلز در برابر خوردگی و آسیب پذیری می باشد و این عمل توسط گالوانیزاسیون صورت می گیرد.
پوشش قرار داده شده در عمل گالوانیزاسیون شامل لایه ای از فلز روی و ترکیباتی از آهن می باشد.در مورد لوله های فولادی نیز برای حفاظت از این لوله ها در برابر خوردگی و آسیب پذیری پوششی از فلز روی بر روی آن قرار می دهند که به آن ها لوله گالوانیزه گفته می شود.
انواع کاربرد لوله گالوانیزه
کاربرد لوله گالوانیزه در لوله کشی آب
یکی از اصلی ترین کاربرد لوله گالوانیزه، لوله کشی آب است به طوری که سیستم لوله کشی آب آشامیدنی نیاز به یک خط لوله کشی اصلی دارد که به عنوان منبع تغذیه از آن یاد می شود و تمامی انشعابات برای طبقات و بخش های مختلف یک ساختمان از آن گرفته می شود .
لوله کشی آب ساختمان به مثابه رگهای خونی بنا است که مایع حیات را به سراسر آن میرساند، پس باید به درستی و با بهترین متریال موجود اجرا شود تا گردش آب به طور صحیح و اصولی به اجرا درآید و در آینده نیز دچار ایراداتی نظیر نشتی، ترکیدگی، پوسیدگی، خوردگی و … نگردد تا بتوانید صرفه جویی در وقت و هزینه داشته باشید و مجبور نباشید در آینده هزینه اضافی برای تعمیرات و بازسازی لولههای ساختمان متحمل شوید.
کاربرد لوله گالوانیزه در سازههای فلزی
سازه فلزی یا Steel Structure به عنوان یکی از پرکاربردترین مصالح در دنیای ساختمان سازی امروزین، عنوانی کلی برای انواع سازه های ساخته شده از فولاد است که از موارد کاربرد لوله گالوانیزه نیز می باشد.
امروزه فولاد که همان آلیاژ ساخته شده از آهن و کربن است، با قابلیت های متعدد خود به یکی از کارآمدترین مصالح ساختمانی بدل شده است. سازه های فولادی چنان جایگاه ویژه ای در ساخت و ساز دارند که در برخی پروژه های ساخت و ساز با هیچ یک از سایر مصالح قابل جایگزینی نیستند. سازه فولادی قابی، سازه فولادی پوسته ای، سازه فولادی معلق و سازه فولادی خرپا از اصلی ترین انواع سازه های فلزی به حساب می آیند.
کاربرد لوله گالوانیزه در حصارکشی
حصارکشی یا به عبارت دیگر دیوارکشی از معمول ترین و قدیمی ترین روش های مشخص کردن حریم و محدوده باغ و زمین بوده است که از موارد کاربرد لوله گالوانیزه نیز می باشد. دیوار محوطه همانند هر المان ساختمانی دیگری دارای دو مشخصه سازه ای و پوشش نازک کاری (نما) می باشد.
با توجه به کاربری فضا و فرهنگ عمومی، دیوار محوطه می تواند به صورت خط کشی زمین یا به شکل دیوارهای بلند بتنی باشد. یکی از نمونه های پرکاربرد حصار کشی، انواع دیوار کشی دور باغ است.
کاربرد لوله گالوانیزه در گلخانهها
گلخانه یا Greenhouse به فضای محدودی اطلاق میشود که قابلیت کنترل شرایط محیطی مناسب را برای رشد گیاهان از نواحی مختلف در سراسر سال داشته باشد. طبق این تعریف از جمله عملکرد گلخانه، فراهم کردن شرایط محیطی لازم و مورد نیاز محصولی معین است.
گلخانهها بر حسب اینکه چه نوع مصالح ساختمانی در آنها بکار برده شدهاست به نوع ثابت و متحرک تقسیمبندی میشوند. گلخانههای ثابت، به گلخانههایی گفته میشود که مصالح ساختمانی بکار رفته در آنها از جنس پایدار و با دوام باشد. پس باید سالیان سال از آنها استفاده کرد.
گلخانه یا گیاهخانه یا گرمخانه مکانی برای کشت گونههای گوناگون گل یا گیاه است، که سقف و دیوارههای آن به وسیله پوششهای شفاف پوشیده شده است. پوشش گلخانه مایهی ایجاد اثر گلخانهای و دربند گرفتن انرژی خورشیدی، درون گلخانه میگردد. گلخانهها گیاهان را از سرمای زمستان و گرمای تابستان پاسداری میکنند.
انواع لوله گالوانیزه در گلخانه
لوله های گالوانیزه گلخانه از جنس فولاد هستند که با روش گالوانیزاسیون گرم یا سرد گالوانیزه می شوند. با این عملیات لوله های فولادی در مقابل خوردگی و زنگ زدگی مقاوم تر می شوند و طول عمر آن ها نیز افزایش می یابد.
لوله گلخانه تولید شده به روش گالوانیزاسیون سرد
در این روش لوله های گلخانه ، به روش الکترولیز با فلز روی پوشش داده می شوند. در نتیجه ضخامت روی بر سطح این لوله ها کمتر بوده (بین 8 الی 12 میکرون) و به همین دلیل دوام آن ها نیز نسبت به گالوانیزه گرم کمتر است. لوله های گلخانه ای که به روش گالوانیزه سرد گالوانیزه شده اند در شرایط عادی و معمولی نهایتاً 2 تا 6 سال عمر میکنند.
لوله گلخانه تولید شده به روش گالوانیزاسیون گرم
در این روش لوله های فولادی را در شرایطی با دمای بالاتر (حدود 440 درجه سانتی گراد) گالوانیزه می کنند. در نتیجه ضخامت روی بر سطح آن ها بیشتر است (حدود 40 تا 80 میکرون). به همین دلیل پایداری و طول عمر لوله هایی که به روش گالوانیزاسیون گرم گالوانیزه می شوند بیشتر است.
و در نهایت استفاده از سازه های فولادی آبکاری شده به روش گرم برای گلخانه ها بسیار مناسب تر است.
ورق های فلزی را به دو روش گالوانیزه می کنند
- ابتدا ورق مورد نظر را گالوانیزه کرده و سپس آن را با رول فرم به لوله تبدیل می کنند.
- ورق مورد نظر را به لوله تبدیل کرده و بعد آن را گالوانیزه می کنند.
کاربرد لوله گالوانیزه در مراکز تصفیه خانهها
آب های موجود در روی زمین و زیر زمین مانند آب رودها و آب قنات ها دارای ذرات گل و لای بسیار ریزی هستند که با چشم غیر مسلح( بدون میکروسکوپ) غیر قابل دیدن هستند.بعضی از آب ها دارای میکروب ها و باکتری های مضری هستند که در صورت ورود به بدن ما ، می تواند سلامت مان را به خطر بیندازد.
در تصفیه خانه ها ابتدا به کمک صافی هایی اجسام به نسبت بزرگ موجود در آب را از آن جدا می کنند وو برای از بین بردن میکروب ها از مواد میکروب کش استفاده می کنند. کاربرد لوله گالوانیزه در این مراکز به اینگونه معنا پیدا می کند.
در کشور ما اغلب از گاز کلر برای ضدعفونی کردن آب و از بین بردن میکروب ها استفاده می کنند.در اکثر کشورهای پیشرفته مانند نروژ،آلمان و ایتالیا از فلزات آهن و آلومینیم (یون مثبت این فلزات) استفاده می شود.
تصفیه خانه ها عموما در حومه ی شهر ها ساخته می شوند چرا که اولا طبق قوانین شهرسازی هر سازه ی بزرگ و خدماتی مانند کارخانه جات و مراکز تصفیه ی آب باید در خارج از شهر احداث شده باشد و ثانیا مراکز تصفیه خانه و مراکز پمپ آب را در ارتفاع بلندی می سازند تا آب راحت تر و با سرعت بیشتری به خانه ها و سطح شهر برسد.
کاربرد لوله گالوانیزه در آبیاری کشاورزی
آبیاری از قدیمیترین فعالیتهای بشری بوده که اصلیترین هدف آن افزایش تولید محصولات کشاورزی است و از موارد کاربرد لوله گالوانیزه نیز می باشد. در آبیاری رطوبت خاک باید در حدی حفظ شود که گیاه دچار کمبود آب نشود.
باید توجه داشت که کمبود رطوبت در خاک همان قدر برای گیاه مشکلساز است که رطوبت بیش اندازه خاک. بنابراین نباید در آبیاری زیادهروی کرد، زیرا باعث میشود گیاه از رطوبت بیش از اندازه آسیب ببیند و عملکرد محصول پایین بیاید.
هدف آبیاری در بعضی موارد میتواند کنترل دمای هوا، رطوبت هوا و کاهش آفات و بیماریهای گیاهی باشد.
کاربرد لوله گالوانیزه دکلهای مخابراتی و برق
آخرین مورد از کاربرد لوله گالوانیزه، دکل های برق هستند. دکلهای مخابراتی دکلهایی هستند که برای مقاصد مخابراتی از قبیل نصب دیشهای ماکروویو، آنتنهای رادیو، تقویت آنتنهای موبایل، آنتنهای بیسیم و… استفاده میشود.
ثبت ديدگاه