با نزدیک شدن به فصل سرما، همه افراد به دنبال انتخاب بهترین سیستم گرمایش منزل می‌گردند. سیستم‌های گرمایشی متنوعی برای گرم کردن فضای منزل وجود دارد که هرکدام مزایا و معایب خاصی دارند. با توجه به این‌که سیستم گرمایش منزل، اغلب تا پایان عمر ساختمان به‌صورت ثابت است و تعویض نمی‌شود، پس باید در انتخاب آن بسیار دقت کرد. در این مطلب ما قصد داریم تا به‌طور کامل به سیستم گرمایش منزل بپردازیم و ببینیم بهترین سیستم گرمایش منزل کدام است، پس تا پایان مقاله با ما همراه باشید.

انواع سیستم گرمایش منزل کدامند؟

برای انتخاب و خرید بهترین سیستم‌ گرمایش منزل در فصل زمستان باید به‌صورت کامل با انواع سیستم گرمایشی آشنا باشید. انواع سیستم گرمایش منزل عبارت‌اند از:

شومینه

شومینه از قدیمی‌ترین سیستم‌های گرمایش منزل است که درگذشته بهترین سیستم‌ گرمایش منزل در فصل زمستان محسوب می‌شد. شومینه خود انواعی دارد که عبارت‌اند از:

شومینه هیزمی قدیمی‌ترین مدل شومینه است که هزینه‌ي نصب و استفاده از آن، نسبت به سایر مدل‌ها بیشتر است.، چراکه مدام باید چوب خرید و چوب‌ها را تعویض کرد. همچنین هزینه خارج کردن خاکستر از شومینه نیز بالاست. به همین دلیل، کمتر کسی امروزه این نوع شومینه را انتخاب می‌کند.

شومینه هیزمی

در این نوع شومینه از گاز به‌عنوان سوخت، استفاده می‌شود. شومینه گازی هم مثل شومینه هیزمی دودکش دارد، اما گرمایش بیشتری نسبت به سایر شومینه‌ها دارد. از دیگر مزایای این شومینه این است که شومینه‌های گازی در هر مکانی قابل‌نصب هستند. این مدل شومینه با گاز، الکل، چوب، سنگ و برق می‌تواند کار کند.

شومینه گازی

شومینه برقی به‌آسانی در فضاهای کوچک و بزرگ مورداستفاده قرار می‌گیرد و در طرح‌های مختلفی تولید می‌شود. یکی از مزایای شومینه برقی نسبت به سایر مدل‌ها، قابلیت جابجایی و سیار بودن این نوع شومینه است. علاوه بر آن، شومینه برقی دود ندارد و به‌راحتی می‌توان برای دکوراسیون فضای خانه از این مدل استفاده کرد.

شومینه برقی

شومینه الکلی یکی دیگر از انواع شومینه است که بدون نیازی به دودکش ندارد. به همین دلیل در هر جای منزل می‌توان از آن استفاده کرد. اما این مدل نسبت به شومینه‌ی گازی گرمای کمتری تولید می‌کند. سوخت این نوع شومینه را الکل مایع یا ژلی تأمین می‌کند که هیچ نوع دود یا خاکستری ایجاد نمی‌کند. برای استفاده از این نوع شومینه می‌توان سوخت آن را داخل مخزن الکل ریخت و به‌راحتی از این مدل استفاده کرد. این مدل شومینه‌ها عمدتاً رومیزی هستند اما می‌توان به‌صورت دیواری نیز از آن استفاده کرد.

شومینه الکلی

شومینه دیواری، جدیدترین نوع شومینه است که داخل دیوار یا روی آن نصب می‌شود. این مدل از شومینه ظاهر بسیار زیبایی دارد و در هر مکانی می‌توان به‌راحتی آن را نصب کرد. شومینه دیواری هزینه مناسبی نسبت به سایر مدل‌ها دارد.

به‌طورکلی باوجود این‌که شومینه ظاهر زیبایی دارد و می‌تواند گرمای مناسبی ایجاد کند اما دارای معایبی نیز است. از معایب شومینه این است که به دلیل احتراق آن درون منزل و نبود هیچ‌گونه محفظه برای جلوگیری از پخش شدن گاز مونوکسید کربن می‌تواند باعث گازگرفتگی ‌شود.

همچنین برخی از مدل‌های شومینه به‌تنهایی نمی‌توانند محیط را گرم کنند و بیشتر جنبه دکوراتیو دارند و باید در کنار آن از یک سیستم گرمایشی دیگر استفاده کرد.

همچنین شومینه می‌تواند به‌سرعت باعث کثیف شدن پرده‌ها و دیوارها شود.

شومینه دیواری

بخاری گازی، نفتی و برقی

بخاری نوعی از سیستم‌ گرمایش منزل است که سالیان سال است مردم جهت گرمایش محیط منزل خود از آن‌ استفاده می‌کنند. بخاری‌ها‌ با استفاده از سوخت و انرژی‌های متفاوت ازجمله گاز، نفت و برق گرمایش منزل را انجام می‌دهند. درگذشته بیشتر از بخاری‌های برقی و نفتی استفاده می‌شد اما به دلیل دردسر بیشتر و هزینه سوخت بالاتری که داشتند به‌مرور با بخاری گازی جایگزین شدند.

بخاری‌ گازی همان بخاری‌ است که در بیشتر منازل امروزه مشاهده می‌شود.

از مزایای بخاری می‌توان به نصب سریع و آسان، هزینه مناسب نسبت به سایر سیستم‌های گرمایش منزل، آلودگی کمتر اشاره کرد.

از معایب این نوع سیستم گرمایش منزل نیز می‌توان به جاگیر بودن آن‌، خطر گازگرفتگی در صورت بی‌توجهی اشاره کرد.

بخاری گازی، نفتی و برقی

پکیج

پکیج یکی از انواع سیستم‌ گرمایش منزل است که علاوه بر گرمایش منزل وظیفه‌ي گرم کردن آب مصرفی آن محیط را هم بر عهده دارد.

پکیج به‌تنهایی نمی‌تواند وظیفه‌ي گرمایش را مثل بخاری انجام دهد و اغلب باید به کمک سایر سیستم‌های گرمایشی ازجمله رادیاتورها، شوفاژها و فن کویل‌ها این کار را انجام دهد.

از مزایای پکیج این است که می‌توان از آن هم‌زمان برای تأمین آب موردنیاز و گرمای موردنیاز محیط استفاده کرد. درنتیجه، دیگر نیاز به آبگرم کن نیست و محیط کمتری اشغال می‌شود.

پکیج

بخوانید از دلایل شایع خرابی پکیج.

گرما از کف

گرما از کف یکی از جدیدترین سیستم‌های گرمایش منزل است.

در سیستم گرمایش از کف، کف ساختمان را می‌کنند و یا قبل از ساخت کف، آن را به‌وسیله لوله‌های مناسب به‌صورت کامل لوله‌کشی می‌کنند. آب پس از گرم شدن به‌وسیله‌ي پکیج یا موتورخانه درون لوله‌ها جریان پیدا می‌کند و به‌آرامی محیط منزل را گرم می‌کند.

از مزایای این سیستم می‌توان به بی‌خطر بودن آن، تمیز بودن این نوع سیستم گرمایش منزل نسبت به شومینه و بخاری اشاره کرد.

از معایب سیستم گرما از کف نیز می‌توان به کند بودن عملکرد سیستم گرمایشی آن جهت گرم کردن منزل و نیاز به کندن کل کف در صورت بروز مشکل یا نشتی اشاره کرد.

گرما از کف

رادیاتور قرنیزی

یکی از دیگر سیستم‌های گرمایش منزل رادیاتور قرنیزی است که می‌توان آن را یکی از بهترین سیستم‌های گرمایش منزل در فصل زمستان معرفی کرد.

رادیاتور قرنیزی عملکردی مشابه با سیستم گرما از کف دارد با این تفاوت که در گرما از کف، لوله‌کشی کف ساختمان است ولی در این سیستم لوله‌کشی‌ها درون قرنیز قرار دارند.

از مزایای رادیاتور قرنیزی می‌توان به کم‌حجم بودن آن و بی‌خطر بودن آن اشاره کرد که می‌تواند از دلایل انتخاب به‌عنوان بهترین سیستم‌ گرمایش منزل در فصل زمستان باشد.

رادیاتور قرنیزی

گرمایش مرکزی

گرمایش مرکزی نوعی دیگر از سیستم‌ گرمایش منزل است که عملکردی مشابه با سیستم گرمایش از کف دارد و این‌گونه عمل می‌کند که آب گرم شده توسط پکیج یا موتورخانه درون رادیاتور و شوفاژ‌ها به گردش درمی‌آید و باعث گرم شدن منزل می‌شود.

رادیاتورها و شوفاژ‌های متنوعی وجود دارد که شما می‌توانید مطابق سلیقه و مقدار بودجه‌ي خود آن‌ها را انتخاب کنید.

از مزایای گرمایش مرکزی می‌توان به بدون خطر بودن، جاگیر نبودن، گرمایش مناسب آن اشاره کرد.

گرمایش مرکزی

داکت اسپلیت

داکت اسپلیت یک سیستم سرمایشی گرمایشی منزل است که امروزه طرفداران زیادی دارد و از بهترین سیستم‌های گرمایش منزل در فصل زمستان است.

سیستم گرمایشی داکت اسپلیت‌ها این‌گونه عمل می‌کند که آب گرم شده به‌وسیله‌ی پکیج یا موتورخانه به آن انتقال داده می‌شود و سپس گرمای موجود درون داکت اسپلیت به‌وسیله‌ي فن به محیط انتقال داده می‌شود.

داکت اسپلیت

بهترین سیستم گرمایش منزل در زمستان کدام است؟

مشخص کردن اینکه کدام یک از سیستم‌های گرمایش منزل بهترین است تقریباً کار محالی است، چراکه هرکدام از این سیستم‌ها مزایا و معایب خود را دارند و تنها کسی که می‌تواند بهترین آن‌ها را مشخص کند شما هستید.

در انتخاب بهترین سیستم گرمایش منزل عوامل زیادی دخیل هستند. به‌عنوان‌مثال مقدار بودجه‌ي شما،

مقدار گرمای موردنیاز خانه شما و شرایط اقلیمی و جغرافیایی منزل شما. یکی از مهم‌ترین نکاتی که باید هنگام انتخاب سیستم گرمایشی به آن توجه کنید این است که سیستم گرمایشی با منبع انرژی خانه سازگار باشد. برخی از خانه‌ها فقط برای سیستم گرمایش الکتریکی تجهیز شده‌اند درحالی‌که برخی دیگر فقط با گاز طبیعی سازگار هستند.